XHEVAT ADEMI

I lindur më 08.12.1962
Përgatitja profesionale

Shkollimi fillor           “Përparimi”-Reçicë e Madhe
Shkollimi i mesëm         Gjimnazi “Kiril Pejçinoviq”
Arsimi i lartë                 Fakulteti i gazetarisë
Arsimi pasuniversitar    

Angazhimi profesional

Redaktor në TV “Art” , 1997
Drejtor i shtëpisë botuese “Konica”, 1998-1999
Autor i më shumë artikujve dhe eseve politike

Angazhimi politik

Udhëheqës i Këshillit për pajtimin e gjaqeve për RM,  1990
Kryetar i Shoqatës së të burgosurve politik në RM,  1999-2001
Sekretar i përgjithshëm i PDK-së, 2001-2003
Antarë i kryesisë së BDI-së,
Zv/ministër i Pushtetit lokal në RM, 2004
Deputet në Parlamentin e RM-së 2006-2010
Kryetar i Komisionit për financa dhe buxhet

Gjuhë të huaja, aplikime kompjuterike, të tjera

Frengjisht, serbisht, kroatisht, bullgarisht
Njohje e aplikacioneve kompjuterike