Ali Ahmeti ka vetëm Ditëlindje, Simboli i Bashkimit Kombëtar
Puna jote mundi yt bagazhi yt kombetar na bëri të rreshtohemi pas teje dhe vizionit tënd në LPK UÇK-së dhe në gjitha Frontet ushtarako-politike

Si sot 56 vite me parë Lindi udhëheqesi ynë i lavdishëm, udhëheqesi i popullit shqiptar nën ish Jugosllavi i madhi Ali Ahmeti, një nga figurat më të ndritshme të Kombit të të gjitha kohërave njeriu i rezistencës së armatosur dhe shkatërruesi i ish Jugosllavisë.

Zajazi Uskana Ilirida kjo pjesë e Shqiperisë na dha ketë kolos që kurrë në jetën e tij nuk u dorëzua ,Ali Ahmeti ishte dhuratë nga qielli krahas Adem Demacit ,Ukshin Hotit Vellezerve Gervalla ,Kadri Zeka Rexhep Males e Nuhi Berishes ,Xhevat Qerimit Afrimit e Fahriut ...Adem Jasharit e Zahir Pajazitit ,Qerim Kelmendit ,Ibrahim Kelmendit, Ismet Sylejmanit ,Luan Haradinajt ,Tahir Sinanit i takon brezit më shqiptar të të gjitha kohërave.

Enver Hoxha është njëshi i kombit dhe figurë planetare ,kurse Aliu radhitet për mua krahas Skenderbeut,Abdyl Frasherit ,Ismail Qemailit Hasan Prishtines ,në ajkën e kombit tonë.

I dashur vëlla Ali urime nga ish luftëtari i juaj i ZOD të Ramush Haradinajt ,urime nga një pjestar i familjeve të dëshmorëve ,urime me pasterti nga ana ime dhe luftetareve të mirëfilltë ..puna jote mundi yt bagazhi yt kombetar na bëri të rreshtohemi pas teje  dhe vizionit tënd në LPK  UÇK-së dhe në gjitha Frontet ushtarako-politike.

Vëlla Ali Janari o ilindjeve të mëdha si ti ,por edhe i figurave te medha që ranë në Flaken e Janarit sic do ta quanin Xhevat Qerimi dhe Ismet Sylejmani pas viteve të 90-ta .
Ali Ahmeti një jetë ja kushtove kombit edhe sot të përmendim me shok vula jote është kudo në Trojet Etnike.

Ti ke mision historik Bashkimin Kombëtar dhe integrimet Euro-Atlantike ,Ali ti je vetë Shqiptaria ke rreth 40 vite bagazh veprimtari kombetare pa u ndalur kurrë ore kolos e gjigant i shqiptarizmes .

Rralë Lind nëna shqiptare burrë si Aliu ,Fehmi Lladrovci do thoshte për Aliun aty ku ec Aliu aty do ketë ditë të mira për shqiptari.

Ali Gëzuar nga Erald Selca ish luftëtar dhe opinionist i pavarur ,ti i faktorizove shqiptaret jo vetem ne IRJM po kudo ne trojet Etnike ti do jesh Flamurtari i Bashkimit Kombetar dhe Realizimit te amanetit te deshmoreve ,paq jete te gjate o kolos ne realizim te aspiratave tona shumeshekullore ne jemi pas teje.


04.Jan.2015