Претседателот Ахмети со честитка до христијанските верници по повод Велигден

Посакувајќи им се најдобро Ви посакувам да овој голем празник до одбележите и славите заедно со Вашето семејство во благосостојба и во добро здравје
Почитувани христијански верници,

Дозволете ми во името на сите членови и поддржувачи на Демократската Унија за Интеграција и во мое лично име да им упатам честитка на сите верници од христијанска вероисповед по повод големиот христијански празник Велигден и да Ви посакам многу здравје, благосостојба и мир.
 
Исто така посакувам да токму овие празници не зближат повеќе со албанската христијанска заедница во Македонија која одбележува контуинирано враќање кон своите национални корени за да можеме заедно да ја зајакнеме оваа заедница за заедничка подобра иднина.

Посакувајќи им се најдобро Ви посакувам да овој голем празник дa го одбележите и славите заедно со Вашето семејство во благосостојба и во добро здравје.

Со почит,
Али Ахмети
Претседател
Демократска Унија за Интеграција


18.Apr.2014