Ахмети: Нема враќање назад, ќе дејствуваме во согласност со волјата на граѓаните

Како што кажав уште на самиот почеток, ние ќе дејствуваме во согласност со волјата на граѓаните и враќање назад нема
Го поздравувам доделувањето на мандатот за формирање на новата реформска влада во согласност со Уставот. 

Како што кажав уште на самиот почеток, ние ќе дејствуваме во согласност со волјата на граѓаните и враќање назад нема.

Нашата клучна, определена и одлучувачка улога во новото мнозинство ќе ја ставиме во служба на реформите во согласност со очекувањата на меѓународната заедница, добрите меѓуетнички односи и Охридскиот Договор како и интеграцијата во НАТО и во Европската Унија заедно со отварањето на нови работни места.


17.May.2017