Средба Груби – Бјорнстад: Условна орочена покана за НАТО
Пратеникот на ДУИ, Артан Груби, како претседател Kомисијата за европски прашања на Собраниeтo ,во петокот
повеќе
21.Jul.2017
Груби – Маасикас: Поддршка на Естонија за ЕУ-реформите
Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија Артан Груби заедно
повеќе
20.Jul.2017
Груби со словачкиот амбасадор: Да се отстрани условувањето од препораката
Претседателот на собраниската комисија за европски прашања, пратеникот Артан Груби, денеска во Собранието на Република Македонија
повеќе
18.Jul.2017
Средба на Груби со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс
Денес во Собранието на Република Македонија, Пратеникот Артан Груби, Претседател на Комисијата за Европски Прашања
повеќе
17.Jul.2017
Комисијата за европски прашања го разгчеда Планот 3-6-9
Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија на денешната седница (14 јули 2017г.
повеќе
14.Jul.2017
Усвоен е предлогот на декларацијата за интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО
Собраниската Комисија за европски прашања на Собранието на Република Македонија денеска го усвои предлогот
повеќе
14.Jul.2017
Груби – Алтхаузер: Германија да помогне во решавањето на спорот со името
Денес во Собранието на Република Македонија, Пратеникот Артан Груби, Претседател на Комисијата за Европски Прашања, оствари средба
повеќе
10.Jul.2017
Груби до Јанакакис: Албанците да се вклучат во решавање на спорот за името
Пратеникот Артан Груби, Претседател на Комисијата за Европски прашања, денес во Собранието на Република Македонија
повеќе
07.Jul.2017
Средба на Груби со италијанскиот амбасадор за реформскиот план на Владата
Претседателот на Парламентарната Комисија за европски прашања г. Артан Груби, се сретна со Амбасадорот на Италија
повеќе
06.Jul.2017
Груби се сретна со албанскиот амбасадор Река
Очекувам дека на крајот на оваа година официјален Брисел ќе ја врати безусловената препорака за Македониј
повеќе
04.Jul.2017
Груби: Собранието да усвои Декларација за забрзување на реформските и интеграциските процеси
Во своето излагање, исто така, нагласи дека Комисијата ќе работи посветено и транспарентно, со цел за посеопфатна
повеќе
28.Jun.2017
Груби и Жбогар разговараа за реформите што ги очекуваат ЕУ и НАТО
Претседателот на Собраниската Комисија за Европски Прашања, Пратеникот Артан Груби, денес во Совранието го пречека Евроамбасадорот
повеќе
22.Jun.2017