Абдилаќим Адеми - Заменик Премиер

Бујар Османи - Министер за здравство

Фатмир Бесими - Министер за економија

Муса Џафери - Министер за локална самоуправа

Неџати Јакупи - Министер за животна средина и просторно планирање

Џелал Бајрами - Mинистер за труд и социјална политика

Линдита Ќазими - Заменик Министер за образование и наука

Недим Рамизи - Заменик Министер за финанси

Џеват Бучи - Заменик Министер за внатрешни работи

Бесир Јашари - Државен секретар за земјоделство

Абдилкадер Мемеди - Државен секретар за надворешни работи