Муса Џафери - Заменик Премиер

Азиз Положани - Министер за образование и наука

Иџет Мемети / Исмаил Дардишта - Министер за правда

Ризван Сулејмани - Министер за локална самоуправа

Агрон Буџаку / Милаим Адеми / Џемали Мехази - министер за транспорт и врски

Фатмир Дехари / Хазби Лика - Заменик Министер за внатрешни работи

Фатмир Бесими - Министер за економија