Ismet Sylejmani: Maqedonia flet shqip
Ngjarje historike e shekullore! Fitore e mijëvjeqarëve! Përulje për Heronjtë dhe Dëshmorët e Kombit dhe gjakut të tyre të derdhur për liri
më tepër
11.Jan.2018
Shqiptarë të mëdhenj, atdhetarë të devotshëm
Me dy shqiptare te medhenj, shoket e miqt e nderuar , udheheqesi i popullit shqiptar Ali Ahmeti dhe shqiptaro-amerikani
më tepër
22.Feb.2016
Bujar Osmani: BDI, energji e pashtershme e një misioni
BDI po tregohet si forcë politike joinerte, sepse lëvizshmëria e saj në kohë e hapësirë po u jep të drejtë atyre vrojtuesve që thonë se cili
më tepër
14.Nov.2015
Bujar Osmani: Pse duhet t’i besojmë BDI-së?
Shqiptarët në Maqedoni kujtesën e tyre nuk e kanë tronditur aq shumë sa të mos dallojnë kufijtë deri ku mbaron nëpërkëmbja dhe ku fillon ringritja e tyre
më tepër
23.Oct.2015
DIVIDE ET IMPERA - opinion nga Artan Grubi
Shumica e të huajve që veprojnë në Maqedoni, kanë zakon të thonë që në këtë vend asnjëherë nuk mund të ketë një cast të zakontë,
më tepër
27.Sep.2015
Qëndisja e togës - opinion nga Artan Grubi
Në frymën e Marrëveshjes Paqësore të Ohrit dhe të ndërtimit të shtetit mbi shtyllën kryesore, atë të marrëdhënieve
më tepër
16.Sep.2015
Në shërbim të djallit - opinion nga Artan Grubi
Arthur Schopenhauer do të thoshte që edhepse qeni është kafsha me një inteligjencë të jashtëzakontë dhe me besnikëri fanatike ndaj njeriut,
më tepër
08.Sep.2015
Opinion nga Artan Grubi: Miku i popullit
Teoretecienti politik dhe shkencëtari Jean-Paul Marat në karierën e tij njihet më shumë për nga zanati si një gazetar radikal i shëndëruar
më tepër
08.Sep.2015
Mallias: Ali Ahmeti ndërton ura përderisa të tjerët ndërtojnë statua
Është një nder i madh për mua që jam i ftuar në Kongresin e parë Tematik të BDI-së në një panel kaq interesant dhe të shquar
më tepër
06.Apr.2015
Server: Nuk jeni larg NATOsë dhe BEsë
Është kënaqësi të kthehen në Maqedoni pas një mungese disa vjeçare
më tepër
05.Apr.2015
Maqedonia në vitin 2015
Vite më vonë, në vazhdën e njëjtë, shteti u shpëtua nga një luftë e menjëhershme qytetare dhe marrëdhëniet ndër-etnike u konsoliduan me Marrëveshjen e Ohrid
më tepër
02.Apr.2015
Biegman: Maqedonia është një vend me fat që e ka Ali Ahmetin
Asnjë shtet nuk mund të mbijetëojë vetëm në këtë botë, por një shtet i vogël siç është Maqedonia ndoshta ka nevojë për pjesën tjetër të botës më tepër
më tepër
01.Apr.2015